Grafička radionica Plemenitaš: Zvuk

Grafička radionica Plemenitaš: Zvuk

Od 7. do 15. srpnja 2018. u Oblikovnoj likovnoj radionici u Plemenitašu održava se terenska nastava Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu – Grafička radionica Plemenitaš. Nastavak je to uspješnog projekta pokrenutog u srpnju 2016. godine.
Grafička radionica Plemenitaš: Zvuk je dio šireg projekta s temom istraživanje matrica. Ove godine radi se o istraživanju zvuka i zvučnih zapisa. Prostor sela Plemenitaš u Gorskom kotaru savršen je za ovaj projekt jer nudi sasvim drugačiju zvučnu kulisu od svakodnevne u gradu Zagrebu.
Domaćica manisfestaceje je voditeljica Oblikovne likovne radionice Plemenitaš, mag.art. Vesna Osojnički, a mentorice su profesorice Ines Krasić i Mirjana Vodopija te asistentica Iva Ćurić.
Sudionici projekta bave se upoznavanjem i istraživanjem fenomena zvuka, te razvojem umjetničkih koncepata i radova u suradnji s znanstvenicima i profesorima s drugih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom trajanja terenske nastave svakodnevno se održavaju predavanja, prezentacije i vježbe.
Predavanja i prezentacije održati će izv. prof. dr. sc. Davor Horvatić sa Zavod za teorijsku fiziku čestica i polja Prirodoslovno matematičkog fakulteta u Zagrebu, doc. dr. sc. Dario Bojanjac sa Zavoda za radiokomunikacije Fakuteta elektronike i računarstva u Zagrebu, Ana Horvat, mag. mus. s Umjetničke akademije Sveučilišta u Osijeku, medijski umjetnici Adam Donovan i Ketrin Hochschuh i glazbenici i kompozitori Damir Prica Kafka i Sven Buić.
U radionici sudjeluje deset studenata i alumnija Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu i Umjetničke akademije u Osijeku. Kroz planirane aktivosti sudionici će steći nova znanja o fenomenu zvuka i biti u situaciji razviti ideje i koncepte svojih umjetničkih radova u suradnji sa znanstvenicima.
Predavanja su otvorena za javnost:
Ponedjeljak, 9. srpnja u 21 sat – Doc. dr.sc. Dario Bojanjac
Utorak, 10. srpnja u 21 sat – Ana Horvat, mag. mus
Četvrtak, 12. srpnja u 21 sat – izv. prof. dr. sc. Davor Horvatić

Tijekom akademske godine 2018./2019. planiran je nastavak projekta, realizacija i prezentacija osmišljenih umjetničko-znanstvenih projekata i suradnje između ALU, PMFa, FERa i Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu.

Sudionici radionice:

  • studenti i alumi Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu: Petra Orbanić, Andrej Beštak, Elena Štrok, Lucija Žuti, Jelena Petric, Iva Zagoda, Mihael Klanjčić, Ružica Orbanić,Veronika Šindilj
  • alumni Umjetničke akademije u Osijeku Viktorija Križanović

… i gosti 

  • članice ženskog jazz banda Gungula Matilda Fatur, Janet Beriša i Mirna Ćupić